Waarom moet vis met een scheutje azijn worden gekookt? Wat betekent dit?

Vis is een voedingsmiddel dat boordevol gezonde eigenschappen en voordelen zit. Er zijn trucjes en geheimen om dit heerlijke en gezonde product te bereiden.

Koken is voor velen een plezierige bezigheid en voor anderen een routineklus. Een van de populairste dierlijke voedingsmiddelen in de gastronomie is vis. Zoutwatervis, zoetwatervis, kleine vis, grote vis, gebakken of gekookt, dit voedingsmiddel heeft enorme eigenschappen voor het lichaam.

Wat heeft vis met azijn te maken? Als u zich afvraagt wat de betekenis is van het gebruik om een beetje azijn toe te voegen aan het kookwater van vis of riviervis, dan is dit trucje zeer positief en kan het het eindresultaat van uw gerechten volledig veranderen.

Ik leg je uit waarom je vis met azijn moet koken en wat dit betekent.

Door vis als een professional te bereiden en af te wijken van de conventionele recepten (zoals milanesas of rijst met tonijn uit blik), kun je je dagelijkse gerechten een nieuwe draai geven en dit voedingsmiddel op een andere manier proeven.

Een van de grootste nadelen of problemen van vis is dat het de neiging heeft om uit elkaar te vallen of uit elkaar te vallen tijdens het koken. Er is een kleine chef-kokstruc om dit te voorkomen: voeg gewoon een scheutje azijn toe aan het kookwater van de vis.

Azijn bevat zuren die als natuurlijke vleesvermalsers werken, waardoor het vlees malser en sappiger wordt zonder uit elkaar te vallen. Bovendien geeft azijn de vis geen zure smaak, maar verzacht het de eigen smaken en aroma’s van het voedsel.

Je kunt azijn rechtstreeks in het water van de vis doen om de textuur te behouden, of je kunt de vis voor het koken marineren of voorweken in een mengsel van water en azijn.

Het beste is om witte alcoholazijn te gebruiken, maar als je wijnazijn of appelazijn toevoegt, is het effect hetzelfde en krijg je een extra smaak die helemaal niet overheerst. Een niet onbelangrijk detail: water met azijn koken helpt ook om de visgeur uit je handen en huis te verwijderen.

Nu je deze truc kent en weet wat hij betekent, wordt hij vast en zeker je nieuwe troefkaart in de keuken.

4 gezondheidsvoordelen van vis die je vast nog niet kende

  1. Vis is een voedingsmiddel met een hoog gehalte aan eiwitten, vitamines, mineralen en omega-3-vetzuren.
  2. Omega-3 verlaagt de bloeddruk en verbetert de cardiovasculaire gezondheid.
  3. Het heeft eigenschappen die de gezondheid van de hersenen en de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen bevorderen.
  4. De vitamines in vis versterken het immuunsysteem.