Brood is een van de meest gegeten voedingsmiddelen in huishoudens. Vaak wordt het echter niet op de juiste manier bewaard en belandt het in de prullenbak. Om dat te voorkomen, vertellen we je in dit artikel hoe je brood kunt invriezen, zodat het bij het eten weer vers lijkt.
Met deze truc kunt u veel langer van vers brood genieten. Het beste is dat het zijn textuur knapperig blijft bij het opwarmen. Zonder plastic of aluminium leert u hoe u brood op een effectieve manier kunt invriezen en weer kunt bereiden met dezelfde versheid en smaak. Let goed op!
Hoe vries je brood in zodat het knapperig blijft?
Het eerste waar je op moet letten bij het invriezen van brood is dat je het goed verpakt. Het tweede is het materiaal waarmee je het in de vriezer bewaart. Het beste is om dicht sluitende vershoudfolie of een diepvrieszak met luchtdichte sluiting te gebruiken, waarbij je de lucht er goed uitdrukt voordat je de zak sluit.
Als het brood een harde korst heeft (zoals een stokbrood of een knapperig brood), moet je het eerst in een laag bakpapier wikkelen en vervolgens in de diepvrieszak doen. Zo blijft de korst superkrokant wanneer je het brood opwarmt.
Een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden, is dat je het brood onderin een lade van de vriezer bewaart om temperatuurschommelingen bij het openen van de deur te voorkomen. Dit voedingsmiddel kan tot drie maanden in de vriezer worden bewaard.
Wikkel het brood dat je wilt invriezen in strakke vershoudfolie.
Hoe ontdooi je brood op de juiste manier?
Bij het ontdooien kun je het brood het beste op kamertemperatuur op een rooster laten liggen. Voor knapperig brood is de oven de beste keuze. Verwarm de oven voor op 180-200 °C en besprenkel de onderkant van het brood lichtjes met water. Leg het brood ongeveer 10 minuten direct op het rooster in de oven en het komt eruit alsof het vers gebakken is. Een veel snellere alternatief is om het brood 5 minuten in de heteluchtfriteuse te doen. Als je echter voor de magnetron kiest, moet je een vochtige papieren handdoek op het brood leggen zodat het niet uitdroogt. Verwarm het brood langzaam, in intervallen van 15 seconden.
Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je brood op de juiste manier invriezen en blijft het knapperig wanneer je het opwarmt.