Om te genieten van een heerlijke citroenpudding heb je niet veel ingrediënten nodig en hoef je geen bakker te zijn. Het volstaat om het recept dat we je vandaag geven goed te volgen, vooral als je niet veel tijd hebt om aan de slag te gaan en iets zoets te bereiden voor bij de mate, koffie of thee.
Pudding is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook ideaal om op elk moment van te genieten, omdat je het met heel weinig ingrediënten zonder enige moeite kunt maken. Bovendien kun je het naar eigen smaak op smaak brengen; in dit geval is het recept voor citroenpudding gekozen omdat de vochtigheid, textuur, luchtigheid en natuurlijk het citroenachtige tintje het tot een klassiek dessert maken waar je vanaf de eerste hap van zult genieten.
Recept voor citroenpudding
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 kopje suiker
- 1 kopje bakpoeder
- 1 grote citroen
Bereiding
Als je je kookkunsten voor het ontbijt of de afternoon tea wilt testen zonder een mixer te gebruiken of je hoofd te breken over het recept, dan is dit recept voor citroenpudding ideaal voor jou, want in slechts enkele minuten en met slechts 4 ingrediënten kun je van deze lekkernij genieten. Het eerste wat je moet doen is de eieren, die op kamertemperatuur moeten zijn, samen met de suiker kloppen.
Als je deze twee ingrediënten hebt gemengd, voeg je het mengsel het sap en de schil van de citroen toe en blijf je kloppen. De volgende stap is het toevoegen van het bakpoeder; het is belangrijk dat je dit eerst zeeft om klontjes te voorkomen. Nu je het beslag voor de citroencake hebt, vet je de bakvorm in en zorg je ervoor dat de oven voorverwarmd is op 180 graden.
Je kunt de cake ook versieren met chocoladeglazuur, noten of rode vruchten.
De laatste stap van dit eenvoudige recept met slechts 4 ingrediënten is het mengsel in de bakvorm te gieten en 30 minuten in de oven te bakken of totdat een satéprikker er helemaal droog uitkomt. Laat de citroencake afkoelen en haal hem uit de bakvorm. Je kunt ook een glazuur maken om hem te versieren of hem in chocolade dopen, dat is helemaal naar eigen smaak.