Ja, u kunt brood bakken met uw Airfryer en hier leest u hoe

Het was nog nooit zo eenvoudig om lekker zelfgebakken brood te maken. Met uw Airfryer is het in een handomdraai klaar.

De Airfryer is een ware revolutie in onze keukens. En terecht… Met deze heteluchtfriteuse kunt u tal van gerechten bereiden, waaronder brood. Ja, ja, u leest het goed! Het apparaat bakt uw brood in slechts enkele minuten.

Gedaan met langdurig bakken. Met uw Airfryer krijgt u een zachte kruim en een knapperige korst. Zo slaagt u voor dit recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g bloem
  • 20 g droge bakkersgist
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 30 cl lauw water
  • 1 theelepel fijn zout

Stappen om uw brood in de Airfryer altijd te laten slagen

  • Los eerst de gist op in een beetje lauw water. Zeef de bloem met het zout in een grote kom.
  • Voeg vervolgens de gerehydrateerde gist toe en voeg geleidelijk de rest van het water toe.
  • Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad.
  • Vervolg na deze reclame
  • Kneed het deeg krachtig tot het soepel en elastisch is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan tijdens het kneden wat bloem toe.
  • Vorm het deeg tot een gelijkmatige bal, bestrooi deze licht met bloem en leg hem terug in de kom.
  • Dek af met een schone theedoek en laat ongeveer 3 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Als de ruimte koel is, laat u het deeg tot 5 uur rusten, totdat het in volume is verdubbeld.
  • Ontlucht het deeg op een met bloem bestoven werkblad door het kort te kneden om de lucht eruit te laten. Vorm opnieuw een gladde bal.
  • Vet de broodvorm licht in met olie en leg het deeg erin.
  • Laat het nog een uur rusten in de mand van de Airfryer (uitgeschakeld) zodat het nog een keer kan rijzen.
  • Bestrijk het oppervlak van het brood met een beetje gesmolten boter met behulp van een bakkwast.
  • Bestrooi lichtjes met bloem en maak eventueel enkele decoratieve inkepingen met een scherp mes.
  • Bak 20 minuten in de Airfryer op 180 °C.

 

Controleer of het brood gaar is door het om te draaien. Als de onderkant nog niet gaar is, bak dan nog 5 minuten langer.