De fruitschaal of de koelkast: wat is de beste plaats om aardbeien in goede conditie te houden?

Aardbeien extreem gevoelig zijn en snel bederven door hun hoge watergehalte en delicate structuur. Dit maakt ze gevoelig voor schimmel en fysieke schade die hun levensduur in je huis verkorten, en gezien het feit dat ze helemaal niet goedkoop zijn, kunnen ze je voorraadkast voor een week verpesten.

Bij het bewaren van aardbeien gaat het niet alleen om het bewaren op één plek, maar ook om het doorlopen van een proces voordat je ze goed kunt bewaren. Het eerste wat je moet doen is de aardbeien desinfecteren in een bleekmiddel of azijnoplossing, producten die ze langer houdbaar maken. Laat ze een paar minuten weken in deze combinatie voordat je ze bewaart, dit helpt om sporen en bederfveroorzakende bacteriën te elimineren.

Zorg er daarna voor dat je ze goed droogt en als ze droog genoeg zijn, doe je ze in een vacuüm afgesloten topper of op een plek waar ze een volledig gesloten deksel kunnen hebben. Vergeet niet om er een servet in te doen voor het geval er meer vocht wordt geabsorbeerd. Vergeet ook niet om ze regelmatig te controleren en vergeet niet om ze op te eten, ook al zijn ze goed bewaard, ze gaan niet eeuwig mee.

Waarom fruit volledig sealen de beste optie is

Vacuüm sealen is een techniek waarbij alle lucht uit een verpakking wordt verwijderd met de belofte dat de houdbaarheid wordt verlengd. Dit sealen wordt meestal gedaan met waterdicht plastic; er zijn nu echter tupperware die op deze manier kunnen worden geseald met behulp van een speciaal hulpmiddel.

Het geheim hierachter is dat door het voedsel na verloop van tijd te verpakken, het verspilling tegengaat en een grote hoeveelheid antioxidanten zich aan het voedsel hecht, wat een thermisch effect veroorzaakt ten gunste van het product. Het helpt ook om de voedingseigenschappen van het voedsel te behouden, gebaseerd op de afwezigheid van lucht; het voorkomt de verspreiding van micro-organismen, waardoor schimmels of bacteriën kunnen groeien; het vertraagt de afbraak van enzymen, d.w.z. het voorkomt de oxidatie van vet en vitaminen; en het voorkomt het bruin worden van koolhydraten.