Chef-koks hebben een geniale truc bedacht om een aardappel in minder dan 10 minuten in de oven te bakken.
Veel mensen zijn dol op een lekkere aardappel uit de oven. Het is een goedkoop product, gemakkelijk te combineren met andere ingrediënten en bovendien erg voedzaam. Maar tijdens het bakken kan het wel eens misgaan.
De truc om aardappelen perfect in de oven te bakken
Aardappelen kunnen op vele manieren worden gegeten. Dat kan variëren van eenvoudige puree tot meer uitgebreide gerechten. Maar als je ze in hun geheel met hun schil wilt bakken, is dat niet zo eenvoudig.
Een traditionele oven kost namelijk veel tijd. De heteluchtfriteuse is daarentegen zeer efficiënt omdat hij tijd bespaart. Maar niet iedereen kan zich zo’n apparaat veroorloven.
Er is echter een heel eenvoudige truc om een lekkere aardappel in de oven te bereiden. Het enige wat u nodig hebt, is een magnetron. Dit apparaat wordt vaak gebruikt om restjes op te warmen.
In werkelijkheid kan het een echte bondgenoot in de keuken worden. Veel chef-koks hebben trouwens een eenvoudige methode goedgekeurd. Dankzij deze methode kunt u een aardappel in minder dan 10 minuten in de oven bakken.
Het resultaat is een heel zachte aardappel met een knapperig korstje. Eerst moet u een middelgrote aardappel kiezen. Was deze goed om alle aarde te verwijderen.
Prik vervolgens met een vork gaatjes in de aardappel. Door deze gaatjes kan de stoom tijdens het koken ontsnappen. Zo voorkomt u dat de aardappel in de magnetron explodeert. Wikkel de aardappel vervolgens in plasticfolie.
Een heerlijke maaltijd in een handomdraai
Zorg ervoor dat u meerdere gaatjes maakt, zodat de folie goed sluit. Dit is echt een onmisbare stap. De ovenappel houdt namelijk het vocht vast. Zo wordt hij gelijkmatig gaar.
Zodra de aardappel is ingepakt, legt u hem op een bord. Vervolgens moet u hem vijf minuten op vol vermogen in de magnetron bereiden. Maar dat is nog niet alles.
Na deze eerste cyclus moet u de aardappel omdraaien. Vervolgens moet u hem nog eens vijf minuten bereiden. Houd er rekening mee dat de tijd enigszins kan variëren, afhankelijk van de grootte van de aardappel en het vermogen van de magnetron.
Om te controleren of de aardappel gaar is, hebt u een mes nodig. Als het mes zonder weerstand in de aardappel glijdt, is deze gaar. Met deze tip kunt u trouwens een complete maaltijd bereiden.
Als u de aardappel in de oven doormidden snijdt, kunt u er ook een beetje olie overheen sprenkelen. U kunt ook tonijn, een hardgekookt ei, restjes kip, geroosterde groenten, gesmolten kaas of makreel uit blik toevoegen.