Noteer deze truc om uw koelkast in de gaten te houden wanneer u op vakantie gaat
Deze eenvoudige truc helpt u om uw koelkast in de gaten te houden wanneer u op vakantie gaat, iets wat u misschien in alle opzichten zal verrassen. Nu we weer veranderingen in ons dagelijks leven zien, ontdekken we dat we een aantal dagen van huis zullen zijn waarin we niet alles onder controle hebben, integendeel zelfs. We hebben te maken met een aantal zaken waarvan we tot nu toe misschien niet wisten dat ze op ons af zouden komen, met enkele nieuwe ontwikkelingen die van cruciaal belang kunnen zijn.
Als we dagen of zelfs weken van huis zijn, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die we moeten nemen om onaangename verrassingen te voorkomen. In deze tijd van veranderingen kan elk detail een groot verschil maken. Het is tijd om duidelijk in te zetten op een aantal zaken die het verschil kunnen maken. We zullen ongetwijfeld moeten kijken wat we kunnen doen om onze koelkast perfect in orde te brengen of om er zeker van te zijn dat er niets mis is met het voedsel dat erin ligt.
U zult geen voedsel meer weggooien
Een van de eerste dingen die we doen als we na een paar weken vakantie thuiskomen, is de koelkast controleren. Soms ruiken we de geur al zodra we de deur uitgaan, terwijl we ons in andere gevallen niet bewust zijn van wat er allemaal in de koelkast ligt.
Het is tijd om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen die u helpen te bepalen of u het goed doet, of u nu thuiskomt en het eten weggooit of niet. Met de huidige prijzen maken we misschien zonder het te weten een grote fout.
Dit is de truc die u in uw koelkast moet toepassen
Deze truc in je koelkast kan uiteindelijk een groot verschil maken tijdens deze vakantie. Het speelt in op een aantal factoren die uiteindelijk het verschil kunnen maken. We moeten dus rekening gaan houden met bepaalde zaken waar we tot nu toe niet aan hebben gedacht.
Het bestaat uit het plaatsen van een glas water in de vriezer, waardoor een proces op gang komt waarmee we op elk moment kunnen controleren wat ons te wachten staat. Dit gaat gepaard met een reeks nieuwigheden die we kunnen gaan zien en die een radicale verandering kunnen betekenen die een constante zou kunnen worden.
Zodra het water in het glas bevroren is, leggen we er een muntstuk op. Het is heel eenvoudig en zo weet u uit eerste hand wat er tijdens uw afwezigheid is gebeurd. Als de stroom is uitgevallen en de vriezer is ontdooid, moet u het voedsel weggooien. U weet dit als het muntstuk in het water ligt of in het glas dat opnieuw bevroren is.
Zoals de experts ons vertellen: “Volgens de experts van Balay is het niet aan te raden om de koelkast uit en weer aan te zetten. Hierdoor raakt het gas dat wordt gebruikt uit balans en werkt de koelkast minder efficiënt wanneer hij weer wordt aangezet. Maar dit advies geldt niet alleen voor de vakantie. Volgens hen is het het beste om de koelkast gewoon aan te laten staan. Zelfs bij een verhuizing is het beter om de koelkast als laatste apparaat los te koppelen. Maar als je om de zes maanden verhuist en de koelkast meeneemt, is de kans groot dat hij het niet langer dan vier huizen volhoudt. Daarom raden ze absoluut af om de koelkast uit te schakelen als je een paar dagen weg bent.”
In dezelfde lijn: “Het kan anders zijn als je bijvoorbeeld een maand van huis bent en de koelkast en vriezer half leeg zijn. Als je minimaal drie weken weg bent, kun je het apparaat uitschakelen. Toch wordt aangeraden om dit maximaal één keer per jaar te doen. Voor mensen die een moderne koelkast hebben met een aparte regeling voor het koelgedeelte en het vriesgedeelte, is het wel mogelijk om de temperatuur te verlagen en zo minder energie te verbruiken, maar zonder het apparaat uit te schakelen (in ieder geval niet het vriesgedeelte). Houd er rekening mee dat als de ruimte in de vrieslades een temperatuur bereikt die gelijk is aan de omgevingstemperatuur, het moeilijk en duur zal zijn om deze weer op -18 graden te brengen. Daarom kunnen we stellen dat experts absoluut niet aanbevelen om ze uit te schakelen, omdat dit een negatieve invloed heeft op de levensduur van het apparaat. Bovendien is het gemakkelijker om de temperatuur op peil te houden als de koelkast leeg is en zal het verbruik veel lager zijn. Als u echter voedsel in de koelkast bewaart, is het niet aan te raden om de temperatuur te verhogen om “energie te besparen”, omdat dit de houdbaarheid van uw diepvriesproducten verkort. Wat de koelkast betreft, is het ideaal (als er niets in staat) om de temperatuur te verhogen tot 14-16 graden.